Akkordok

A ma használatos automata kísérettel ellátott szintetizátorok mellé nemcsak a szakavatott hozzáértő zenészek ülnek le, hanem kedvtelésből, szórakozás gyanánt a gyermekek és zenét soha nem tanult felnőttek is. A szórakozni vágyók túlnyomó többsége nem akar elmerülni a zenei összhangzattan bonyolult világában. Ők csak a hangszerbe gyárilag beprogramozott kíséretekkel szeretnék lejátszani hallás után az általuk kedvelt dallamokat.
Az „Akkordok” c. kiadványunk az ő részükre nagyszerű segítséget nyújt az egyszerű akkordok fogástáblázat listájával.

A gitárosok részére is fogástáblázattal ellátott részletes akkordlistát tartalmaz ez a kotta.
Azok a tanulni vágyók, akik szeretnék megismerni részletesen a harmóniák felépítését, a következő oldalakon mindenre kiterjedő ismeretanyagot találnak ebben a kiadványban.
De felmerülhet bennük is a kérdés: Mi szükségem van nekem erre? A válasz egyszerű.
Sokszor még a gyakorlott zenészeket is zavarba ejtheti egy ritkán használatos váltóhanggal
bővített többszólamú akkord. Továbbá azok a tanulni vágyók, akik szeretnének saját dalt írni, nem nélkülözhetik ezt a kiadványt. A színesebb hangzás érdekében szükséges, hogy az adott akkord hangjaival tisztában legyen az alkotó. A kreativitás fejlesztésére tudatosan kell felkészülni. A régi korokban ösztönszerűen tört elő a művészet az alkotóból.
Ma ez a mód már nem időszerű. A zeneszerzők a dallamalkotás közben ma is rögtönöznek.
De ez a rögtönzés nem lehet öncélú és csapongó. Az egyes stílusokat nem illik összemosni,
összekeverni. A rögtönzés (improvizálás) első lépéseibe vezet be ez a kiadvány a tizenkét ütemes blues bemutatásával. Ahhoz, hogy a blues stílszerű legyen a megadott szabályokat,
ritmikai elemeket be kell tartani.
A jazz zene egyik legegyszerűbb típusa ez a zenei forma. De ahhoz, hogy a tanuló minden
hangnemben szabályszerűen (stílusosan) megtanuljon rögtönözni, pontosan ismernie kell az akkordok hangok szerinti felépítését. Ugyanis az improvizációnál a blues hangokon kívül elsősorban a periódusban előforduló akkordok hangjait lehet felhasználni.

Úgy gondoljuk, így választ adunk minden érdeklődő részére a kiadványban található ismeretanyagra.

Ár: 2.100.-
eXTReMe Tracker